KUYUCAK’TA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Kuyucak’ta Cumhuriyetin Kuruluşu’nun 98. yıl dönümü kutlama programı kapsamında,  ilçe merkezi Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene; Kuyucak Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve personelleri, gaziler, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri  ve vatandaşlar katılım sağladı.

İLÇE KAYMAKAMLIĞI’NDA TEBRİKAT PROGRAMI

Kuyucak Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi’nin, İlçe Kaymakamlığı’nda tebrikatları kabul etmesinin ardından kutlama programı için Cumhuriyet Meydanı’na geçildi.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.Törenin devamında öğrenciler tarafından şiirler okundu. Okullarda gerçekleştirilen farklı branşlarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Halk oyunları gösterisi ve müzikli gösteri yapıldı. Program, okulların tören geçişi ile son buldu.

Kuyucak Belediye Başkanı Metin ERTÜRK, “ 29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıl dönümü coşkusunu, millet olarak paylaşıyoruz. Milletimizin ortak azmi ve millî şuurunun neticesi olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak,hepimizin ortak görevidir.Cumhuriyetimizin İlanı'nın 98. yıldönümü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın aziz topraklarını canları pahasına savunan ve asil milletimizin küllerinden yeniden doğmasını sağlayan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum..” dedi.