KUYUCAK’TA AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLDÜ

Kuyucak Belediyesi, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında çalışmalar sürdürdü.

Kuyucak Belediye Başkanı Metin ERTÜRK, “Ulaşımda yaygınlaşmasını amaçladığımız ve insan hareketliliği açısından son derece faydalı olan bisiklet kullanımını özendirmek amacıyla vatandaşlarımızın bisikletlerini parkedebilmeleri için bisiklet parkyerlerini halkımızın hizmetine sunduk. İlçemiz Millet Kıraathanesi Osmanlı Çeşmesi ve Gençlik Merkezi Sosyal Tesisleri Millet Bahçesi’nde bisiklet park yerleri mevcut hale getirildi.

Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik temasına vurgu yaparak 22 Eylül Salı günü İlçe Merkezinde Fatih Mahallesi Yediveren Sokak araç trafiğine kapatarak Temiz bir Kuyucak için motorlu araçlara binmeyerek sıfır emisyona katkı sağladık. Hepimiz için tüm dünya için sıfır emisyonlu hareketlilik vakti.

Gelecek kuşaklarımız için her şeyi koruyarak kullanacağız. Hareketlilik arttıkça araç kullanımı azaldıkça çevreye olan zararımız azalacaktır. Araç kullanımını azaltarak Karbondioksit salınımını en aza indirebiliriz. “ şeklinde konuştu.